Як зробити крохмаль?

Як зробити крохмаль?

Зробити крохмаль, в домашніх умовах, зовсім не складно. На приготування крохмалю піде звичайна картопля або навіть відходи: дрібну картоплю, підморожений і пошкоджений.

Навіть старі зморщені бульби, які краще не використовувати в їжу, згодяться на крохмаль. Бульби добре вимийте в холодній воді, виріжте пошкоджені і підгнилі і місця, подрібніть картоплю на тертці, постійно поливаючи її водою. Натерта, таким чином м’якоть буде накопичуватися у воді. У домашніх умовах, можна подрібнити картоплю, приготовлений на крохмаль у соковижималці. В отриману масу додайте холодну воду в пропорції 1 до 1. Коли буде протертий весь картопля, його тут же отфильтруйте, просто процідіть через часте сито, складену вдвічі марлю або рідкісну тканину в широку емальовану каструлю і дайте відстоятися, поки крохмаль НЕ осяде на дно.

Після цього воду злийте, налийте чисту і знову дайте крахмалу можливість осісти. Так повторюйте, поки не вийде найчистіший крохмаль. Сирий крохмаль відіжміть від води і розсипте на папері, тонкої фанері і просушіть в теплій печі, духовці при температурі не вище 40 градусів. Інакше крохмаль перетвориться на клейстер.

У домашніх умовах, можна сушити крохмаль, просто в теплому місці. У домашніх умовах, сухість крохмалю визначається на дотик.

Коли крохмаль висохне, його розітріть або розкачайте качалкою, щоб він був розсипчастим. Приготований, в домашніх умовах, крохмаль матиме жовтуватий відтінок.

Так і повинно бути, крохмаль, зроблений в заводських умовах, має такий же відтінок, але його трохи підсинюють. З 1 відра картоплі вийде до 1 — 1, 5 кг крохмалю. Щоб додати сторінку в закладки або до вибраного, натисніть комбінацію клавіш Ctrl + D

Копіювання статті на інший сайт — заборонено. При необхідності на неї послатися, Ви можете вказати посилання, скопіювавши її в рядку Вашого браузера. Сир, приготований в домашніх умовах, буде не тільки дешевше, але і краще за смаком, поживнішою, ніж куплений в магазині, тому що він не містить консервантів.

Також можна робити сир з якими овочевими добавками. Сир містить всі поживні речовини, що входять до складу молока, але в концентрованому вигляді.

Людському організму корисні томати. Добова потреба у вітаміні С забезпечується всього 100 г томатного соку.

Також в ньому міститься вітаміни групи В, які сприяють роботі нервової системи. Будь-яка господиня повинна знати, як робити томатний сік, сік смачний і корисний.

Як зробити крохмаль?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!