Як зробити карамель?

Як зробити карамель?

За новорічні свята можливо багатьом набридли шоколадні цукерки. Пропоную своїм читачам згадати забутий рецепт карамелі. За цим рецептом ми з братом варили собі цукерки.

Посуд, природно відразу не мили, за це нам перепадало від мами і бабусі. Зате цукерки ми робили самі і вони нам здавалися найсмачнішими. Зараз би до цих цукерочку я заварила хороший. Але в той час, на жаль такий чай знайти було дуже складно.

Це зараз можна зайти на сайт інтернет-магазину tealee. ру і придбати відмінний чай. А тоді чай ми купували тільки в магазині.

Нам знадобиться: цукор, глибока тарілка, кілька ложок. Карамель вийде тверда. Як цукерка.

При приготуванні все має знаходитися біля вас. Ну загалом беремо глибоку тарілку і наповнюємо її холодною водою. Приготуємо кілька столових ложок. Беремо скільки вам треба цукру (3 ложки допустимо) і кладемо його на яку нибудь маленьку сковорідку або каструлю, включаємо на середній вогонь і чекаємо поки він розтопиться, помішуючи його ложкою. Коли цукор весь розтопиться і стане коричневого кольору, над тарілкою з водою виливаємо його в першу ложку.

Коли виллєте, поставте вашу сковорідку на плиту, включивши конфорку на дуже маленький вогонь для того, щоб суміш не застигла. Ложку опускаємо в тарілку на секунд 10, витягуємо і відкладаємо її в будь чисте місце. Цю процедуру з ложкою виконуємо поки у вас не скінчиться цукор в каструлі або ложки в будинку) Потім, коли ви закінчите переливати суміш у ложки наповніть сковорідку водою і поставте її на вогонь, щоб відмити з неї карамель. Ну тепер залишилося виковирнуть з ложок карамель відкрити рот і з’їсти її. Якщо хочете зробити ніжну карамель, потрібно коли розтопиться цукор, залити його невеликою кількістю гарячої води (1 \ 5 склянки) Вийде прозора карамелька, яка вздуется і спливе.

Витягуємо її ложкою і кладемо на тарілку поки не охолоне. Ну і все!.

Як зробити карамель?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!