Як засолити скумбрію?

Як засолити скумбрію?

Як солити скумбрію рецепт від etr de Cril on. Технологія приготування

Перед тим, як солити скумбрію, її необхідно правильно вибрати і розморозити. В основному, в нашій країні морська риба продається в свіжоморожена вигляді. Тому перевіряємо, щоб скумбрія була покрита тонким шаром льодової глазурі. Зовнішній вигляд скумбрії повинен бути свіжим, яскравою характерною забарвлення, без рудо-бурих патьоків. Також виключається неприємний запах.

Бажано брати рибу в прозорій вакуумній упаковці, так вона менше заветрівается. Крім того, Ви можете перевірити свіжість риби за датою вилову та датою упаковки.

Заморожену рибу розморожуємо, як звичайно, в холодильній камері протягом 10 12 годин. Коли скумбрія розморозитися, акуратно промокаємо її від зайвої вологи паперовим рушником. Далі, відрізаємо плавники, хвости, голову у скумбрії. Кухонними ножицями розрізаємо черевце у скумбрії і видаляємо нутрощі разом з чорною плівкою. Потім черевце промиваємо під струменем холодної води за допомогою йоржика, намагаючись не пошкодити м’ясо.

Промокаємо паперовим рушником ретельно промиту тушку риби. Перед тим, як солити скумбрію, її треба порізати на шматочки шириною, приблизно, 2 з 2, 5 см. Можна, звичайно, солити скумбрію і цілком, але коли солимо шматочками, вона швидше просаливается і виходить смачніше і соковитіше. Тим часом, готуємо маринад. Для засолу скумбрії можна, звичайно, використовувати вже готову, куплену в магазині, приправу для пряного посолу оселедця.

Це найпростіший спосіб, що не вимагає особливих зусиль. Але, найкраще, звичайно, приготувати маринад (тузлук) для засолювання скумбрії самим, по Вашому смаку, з сподобалися Вам спеціями. Для маринаду в скляну каструльку (можна в емальований, без сколів і тріщин) наливаємо 1 літр крутого окропу. Додаємо 5 столових ложок солі і розмішуємо до повного розчинення солі. Потім в окріп додаємо 2 столові ложки цукру і теж розмішуємо до повного розчинення.

Додаємо сухої приправи для пряного посолу оселедця 1/3 ч. ложки це ми додали скоріше для додання ароматного запаху. Якщо у Вас немає готової приправи, то в маринад додаємо на кінчику ножа мелені коріандр і корицю, 5 6 горошин чорного перцю. Всі інгредієнти перемішуємо і даємо маринаду охолонути.

У остиглий маринад викладаємо шматочки скумбрії, як показано на фото. Поверх скумбрії кладемо плоску тарілочку, скляний або фарфоровий.

На тарілочку кладемо гніт, як гніту використовуємо відповідний камінь або будь-який відповідний важкий предмет, щільно загорнутий і зав’язаний в целофановий пакет. Але, при цьому розраховуйте вага вантажу, щоб не придушити шматочки риби.

Зверху накриваємо каструлю кришкою і ставимо в холодильник при температурі 5 градусів С на 15-20 годин. Через 15 20 годин, в залежності від Вашого уподобання, хочете трохи Посолоні, через 20 годин, дістаємо скумбрію з холодильника. Прибираємо гніт з скумбрії і перевіряємо, якщо маринад (тузлук) потемнів, значить скумбрія просолилася. У глибоку миску вставляємо друшляк.

Акуратно, кухонними щипцями, намагаючись не пом’яти скумбрію, перекладаємо всі шматочки на друшляк з маринаду. Чекаємо, приблизно, протягом години, поки стече зайва волога. Беремо велику, соковиту цибулину і нарізаємо великими кільцями. Викладаємо шматочки скумбрії знову в скляну каструльку (можна в емальований) і пересипаємо кільцями цибулі. Можна для смаку злегка збризнути яблучним оцтом.

Заливаємо скумбрію ароматним рослинним маслом. Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник, щоб наша страва настоялося хвилин 15 30. Через 15 хвилин дістаємо з холодильника наше чудо-блюдо. На красиву скляну тарілочку викладаємо шматочки скумбрії в ароматному маслі з кільцями цибулі.

Приємного апетиту Вам, від Петра де Крільон!.

Як засолити скумбрію?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!