Як варити локшину?

Як варити локшину?

Домашня локшина є стравою інтернаціональним, її готують як у вигляді супу, так і у вигляді гарніру на друге. Популярна локшина домашня в Росії, Україні, Казахстані. У різних країнах додається якась родзинка, але сама локшина залишається незмінною.

Як зробити домашню локшину смачною і корисною, розповідають молодим дівчатам їх матері, тому багато рецепти передаються поколіннями. Ну а якщо ви досі не вмієте готувати це чудове блюдо, то ХозОбоз поспішає вам на допомогу. З давніх часів до нас прийшла чудова традиція після весілля, на другий день, молода дружина готує домашню локшину і запрошує всіх гостей її покуштувати. По тому, як смачно приготований суп, визначають, наскільки хороша дівчина як господині!

У селах цю традицію дотримуються і в наш час, тому будь-яка дівчина, яка зібралася заміж, повинна знати, як готувати домашню локшину. Ця страва корисно, адже готується тільки з натуральних продуктів, які в селі є у кожного: курка, яйця, борошно, цибуля, морква, зелень, ну а в містах все це можна без зусиль знайти на ринку або в маркетах. Курячий бульйон так само дуже корисний, та й у локшині тільки натуральні інгредієнти, тому такий суп можна давати діткам, починаючи з року. куряче м’ясо 0, 5 кг; морква 2 шт. ; Цибуля 1 шт. ; Картопля 1 шт. ; Кріп і петрушка 50 гр. ; Яйце 1 шт. ; Сіль, перець; вода 3 л. Збити однієї яйце, краще домашнє або з помаранчевим жовтком, тоді локшина буде красивого жовтого кольору.

Додати 1/3 склянки борошна і ретельно вимісити, тісто повинно вийти туге. Розрізати тісто, що вийшло на 3 трав’яні частини, посипати борошном стіл і розгортати кожну частину окремо.

Тісто має вийти дуже тонким. Залишити тісто для локшини на 15-20 хвилин, щоб воно підсохли. Тісто має вийти дуже тонким. Залишити тісто для локшини на 15-20 хвилин, щоб воно підсохли.

Кожен тонкий лист тіста згорнути рулетом і нарізати тонкими смужками. Різати потрібно якомога тонше, так як в процесі приготування домашньої локшини для супу, тісто збільшиться в 2 рази.

Акуратно руками розділити рулетки на окремі смужки і залишити підсихати ще на 15 хвилин. Можна робити локшину не так на яйці, а на воді або на молоці.

Готову локшину можна висушити і зберігати в банку, а використовувати за необхідності. Якщо немає часу чекати, поки розкатані листи підсохнуть, можна їх потримати на качалці над газом по 1 хвилині; Якщо приготувати багато локшини (на 5-7 яєць), то можна використовувати як гарнір. Локшину можна зробити кольоровий, додавши в яйце сік моркви, буряка або шпинату. Таку локшину з задоволенням будуть їсти діти.

Можна додавати в локшину і інші добавки: зелень, сушені трави, курячу печінку. Якщо смужки злипаються, то вони злипнуться і в супі. Краще заново з них сформувати шматок тіста і, додавши борошна, замісити. Пол кілограма курячого м’яса, це може бути окіст або грудка, залити фільтрованої або джерельною водою і поставити на вогонь.

На шматочки різати не потрібно. Домашня локшина з куркою вийде особливо смачно, якщо використовувати для приготування домашню птицю і можна навіть з потрухами. Після того, як бульйон закипить, зняти піну і залишити варитися ще на 30-40 хвилин.

Якщо птах домашня, то час на приготування бульйону можна збільшити. Картопля, цибуля та морква помити і почистити.

Картоплю порізати брусочками, цибулю та моркву півмісяцями. Кріп і петрушку дрібно посікти. Вийняти м’ясо на тарілку і за допомогою двох вилок розділити на шматочки, воно легко відділяється. Курячий бульйон посолити і поперчити.

У каструлю висипати картоплю, моркву і цибулю. Через 5 хвилин додати варене м’ясо. Через 10 хвилин після овочів можна вводити в суп домашню локшину.

Потім висипати посічену зелень. Через 7-10 хвилин після введення локшини каструлю прибирають з вогню і дають супу настоятися близько 15-20 хвилин. На виході виходить приблизно 7-8 порцій по 400 грам. Енергетична цінність: білки -12, 0 г; жири -3, 7 г; вуглеводи 60 р. Домашня локшина з куркою виходить смачна і апетитна. У її складі лише натуральні інгредієнти, тому можна радувати своїх рідних і близьких корисним супом якомога частіше.

Так як приготувати домашню локшину нескладно, то з цим може впоратися навіть починаюча господиня. ХозОбоз як завжди стоїть на сторожі вашого доброго настрою та домашнього затишку, чекаємо ваших відгуків про це блюдо в коментарях.

Як варити локшину?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!