Як смачно приготувати рис?

Як смачно приготувати рис?

Найпростішим способом приготування гарніру з рису є, звичайно ж, варіння. Можна відварити рис у воді, але найсмачніше виходить рис, відварений на м’ясному або овочевому бульйоні.

Скип’яти 3 склянки бульйону, додай сіль і всип 1 стакан рису. Додай 50 г вершкового масла. Для кольору можна додати ч. ложки куркуми або 1 ч. ложку томатної пасти. Дай бульйону з рисом закипіти, накрий каструлю кришкою і вари на помірному вогні 15 -20 хвилин, до повного вбирання рідини. Такий рис відмінно підійде як гарнір до будь-яких страв з м’яса або птиці, а, сбризнутий невеликою кількістю лимонного соку, і до рибних страв.

Дуже смачним і надзвичайно розсипчастим виходить рис, відварений по індійському рецептом. Промий у воді і осуши 1 стакан басматі. У каструлі нагрій дві столові ложки рослинного або топленого масла.

У гаряче масло всип рис і обсмажуй пару хвилин, потім додай сіль і твої улюблені індійські спеції (куркуму, кумін, асафетиду) і обсмажуй ще пару секунд. Залий рис двома склянками води і доведи до кипіння на сильному вогні. Як тільки вода закипить, накрий каструлю кришкою так, щоб виходило якомога менше пара.

Зменшити вогонь до самого маленького і вари рис, не відкриваючи кришку, 15 хвилин. Готовий рис зніми з вогню і акуратно розпуши виделкою, намагаючись не пошкодити зерна.

Надзвичайно смачним виходить гарнір з рису, якщо попередньо відварений рис обсмажити з овочами або грибами. Спробуй приготувати рис з лисичками! Змішай 1 ст. ложку курячого бульйону, 3 ст. ложки соєвого соусу, сіль і чорний перець. Чотири склянки заздалегідь відвареного рису скропи половиною такого соусу і перемішати.

400 г лисичок крупно поріж і обсмажуємо в олії в глибокій сковороді на сильному вогні протягом 3 хвилин. Залий лисички склянки білого вина і туші до готовності. Додай одну дрібно нарубану головку ріпчастої цибулі і туші ще 5 хвилин, поки не випарується вся рідина.

До готових лисичкам додай рис і обсмажуй все разом ще 5 хвилин, часто помішуючи. У готовий рис поллєш залишився соус і ретельно перемішати. Перед подачею на стіл посип дрібно посіченою зеленню. Страви з рису можуть служити не тільки гарніром, але і основною стравою.

Всім відомі дуже смачні рисові биточки, такі ніжні і розсипчасті. Доклади трохи зусиль і приготуй биточки з грибами. 200 г печериць наріж дрібними кубиками і обсмажити в рослинній олії разом з однією дрібно нарубаної цибулиною. Посоли і остуди. Дві склянки відвареного рису змішай з грибами, додай 1 яйце, 1 ч. ложку крохмалю, чорний перець і приправи за смаком.

Все ретельно перемішати, вологими руками сформуй невеликі биточки і обваляй їх у суміші борошна і зерен кунжуту. Обсмаж биточки в рослинній олії з двох боків до золотистого кольору, а потім доведи до готовності в духовці. Подавай з будь-яким білим соусом. Відмінно підійде, наприклад, вершковий соус бешамель.

З рису можна приготувати чудові десерти. Відвари один стакан рису у воді до розсипчастості. Оката готовий рис холодною водою і відкинь на друшляк. У каструльці розігрій 300 мл молока, розчиніть у ньому 50 г цукру. Наріж на невеликі кубики 40 г вершкового масла і 100 г темного шоколаду.

Додай масло і шоколад до молока і нагрівай на середньому вогні, часто помішуючи, поки шоколад повністю не розчиниться. До готової шоколадної суміші додай рис, ретельно перемішати, накрити каструльку кришкою і вари на повільному вогні 30 хвилин, періодично помішуючи, поки суміш не загусне. Потім додай 3 г ванільного цукру і 1 ст. ложку коньяку.

Все ретельно перемішати, зніми з вогню і остудити до кімнатної температури. Шість столових ложок 30%-их вершків збий міксером і змішай їх з шоколадно-рисової масою.

Розклади десерт по келихах або розеток і постав остуджуватися в холодильник. Перед подачею на стіл прикрась збитими вершками та шоколадною стружкою. Дізнайся,.

Як смачно приготувати рис?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!