Як різати капусту?

Як різати капусту?

Як правильно тримати пальці і ніж під час нарізки капусти та інших овочів і фруктів? І які кухонні пристосування краще використовувати, щоб швидко і ефективно нарізати продукти? Зараз під час холодів соління й консервація популярні, як ніколи. Ми з трепетом відкриваємо ароматні баночки з літніми заготовками, з радістю і великим бажанням поглинаючи одну за однією. А як вся сім’я задоволена хрусткою і такий тоненькою маминої або бабусиній капустою!

А самі-то повторити подібні капустяні трюки в силах не завжди, адже, напевно, не кожна юна господиня вже вміє майстерно шинкувати капусту, як це спритно роблять її наставниці. Сьогодні ми розглянемо 10 простих і дуже ефективних способів дрібної шинкування дивно корисного і смачного овоча капусти, а також інших овочів, фруктів і навіть м’яса. Повірте, будь то білокачанна, савойська, червонокачанна, кольрабі, брюссельська або інша капуста, нехай ви готуєте борщ, квас, консервуєте, ріжете салати, страви по-корейськи, тушкуйте, варіть або смажите, ми допоможемо вам зробити цю процедуру швидше, легше, а головне ефективніше!

Отже, приступимо до варіантів дрібної нарізки капусти та інших овочів 1. Можна спростити собі завдання, використовуючи багатофункціональний кухонний пристрій з тримачем для овочів, зручним контейнером і різними знімних насадками: спеціальна насадка для салату. Господині задоволені нею до божевілля. І коштує це кухонне пристосування недорого, а продається у звичайних господарських магазинах. Шинкувати капусту — одне задоволення, а на дрібній тертці можна терти цибулю, часник, на крупній — морква, печериці, сир та інші продукти. На капустяної також труть перець, огірки, редис.

Тільки знайте, що при використанні такої терки, потрібно берегти свої пальці рук і нігті! 2. Існує також компактна шинкування для нарізки капусти.

З таким кухонним приладом швидко нарізати качан капусти на красиві і тонкі скибочки — це не фантастика! За допомогою даної шинкування для нарізки капусти можна також швидко нашаткувати всі види капусти і нарізати кільцями і фрукти. А два ряди гострих лез цієї терки скоротять час шинкування вдвічі.

3. Дуже зручно, тоненько і швидко виходить нарізати капусту ось таким спеціальним товаром культурно-побутового призначення — невеликим сокирою для нарізки капусти. Зручно і швидко, головне призвичаїтися! 4. А таким спеціальним ножем радять шинкувати капусту з качана. Розрізати її на чотири частини, і, тримаючи за качан, знімати капусту з граней, формуючи заодно нові. Зрештою в руці повинна залишитися четвертина качана.

Цей ножик по суті дає можливість нарізати все дуже тонко — капусту, огірки, корінь селери та ін Радять також відразу зробити на половині качана капусти кілька паралельних надрізів, а потім шинкувати її перпендикулярно надрізів.

Мета такої шинкування — недовгі, але дуже тонкі шматочки. 5. Деякі домогосподарки крім об’ємних кухонних комбайнів і різних терок використовують навіть хліборізку!

Спритно нарізають качани капусти їх обертовими лезами. 6. Ну а якщо використовувати традиційний метод нарізки звичайним кухонним ножем, є один маленький секрет: розріжте качан капусти не вздовж качана, а поперек неї. Потім ту частину качана, на якій залишилася качан краще залишити для борщу або рагу, а верхню частину, де товщина листя сама тоненька, як раз годиться для дрібної і тонкої нарізки.

Ніж повинен бути дуже гострим і тонким, а дошка найкраще дерев’яна. 7. А ще при будь шинкуванні головне це правильно тримати ніж і пальці. З рубкою проблем мало, адже рух ножа йде зверху вниз. Але от з іншими ж способами нарізки все набагато складніше.

Правильна різання увазі не відривати кінчик ножа від обробної дошки рухайте їм вперед-назад. П’ятка ж ножа при цьому робить круговий рух по вертикальній площині, а сам ніж стає як би продовженням кисті руки. Вибрати спосіб нарізки — справа смаку особисто кожного, так як практично всі продукти можна різати і від себе, і на себе. 8. Нарізка від себе: ніж повинен рухатися безперервно, одночасно вперед і вниз, при цьому відбувається розрізання з поверненням ножа у вихідне положення.

9. Нарізка на себе: ніж одночасно рухається назад (до себе) і вниз, потім повертається для нарізки рухом від себе вперед і вгору. 10.

Існує також два способи тримання кухонних ножів — зворотний хват, який використовується в основному для обвалки м’яса. При цьому ніж затиснутий у кулаку вістрям вниз, а ріжучої кромкою від себе або до себе. прямий хват, їм найчастіше кухаря тримають ніж. Лезо в ньому направлено від себе і паралельно площині столу. Головне правильно розташувати пальці на ручці ножа. Тут часто роблять помилки, кладучи великий або вказівний палець на лезо самого ножа або тримають його, затиснувши в кулаці, як палицю. збоку вздовж ручки ножа лежить великий палець, а вказівний охоплює рукоятку зверху.

Інші ж пальці служать для легкого притиску ручки ножа до долоні знизу. Спочатку даний спосіб утримання ножа може здатися незручним, але повірте багатовіковому досвіду шеф-кухарів це всього лише питання часу! При цьому хватові ножа можна без зайвий зусиль і поранень рук різати під кутом або прямо, великим і маленьким ножем будь-які продукти. Отже, коли ви навчитеся правильно тримати ніж і після невеликих тренувань переконайтеся в тому, як легко різними способами можна нарізати величезний качан капусти, ніжний помідор, дуже тверду морквину або делікатесне м’ясо.

Успіхів у кулінарії!.

Як різати капусту?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!