Як приготувати зебру?

Як приготувати зебру?

Іноді так хочеться побалувати себе і своїх близьких чимось незвичайним і смачним. Кожній господині завжди хочеться спробувати щось новеньке, щоб здивувати своїх рідних.

Всі ми трохи ласуни, і нам хочеться чогось солодкого до чаю. Особливо, якщо в сім’ї є діти. У даному випадку випічка стає більш актуальною. А діти, як відомо, люблять не тільки смачно поїсти, але ще і щоб їжа виглядала барвисто і незвично.

Пропоную вам простий рецепт пирога, який під силу приготувати будь-якій господині. Пиріг виглядає дуже незвично, тому його і прозвали Зебра. Для того щоб приготувати під назвою Зебра, вам знадобляться такі інгредієнти: 100 г вершкового масла.

Отже, приступимо безпосередньо до приготування. Для початку потрібно змішати цукор з яйцями і додати гашене соду. Весь вміст гарненько збити до утворення піни.

Найкраще це зробити міксером, щоб не втомилася рука. Поки ви це робите, поставте вершкове масло на вогонь, щоб воно розтопилося.

Слідкуйте за тим, щоб масло не закипіло. Коли ви збили яйця з цукром, додайте в суміш 2 склянки борошна.

Тепер вміст потрібно ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Після цього додайте в тісто топлене масло і знову перемішайте.

Після того як ви це зробили, додайте сметану. Місити тісто потрібно до того моменту, поки зникнуть білі смуги від сметани. Зверніть увагу, що тісто має вийти не дуже густим. Якщо ж воно у вас вийшло таким, додайте ще трохи сметани або кефіру. Якщо ж тісто вийшло дуже рідким, додайте ще трохи борошна.

Коли тісто вийшло таким, як треба, ділимо його на 2 частини. В одну частину додаємо чайну ложку какао-порошку, а в іншу ваніль. Ще раз ретельно перемішуємо обидві частини. Тепер беремо форму для випічки, найкраще знайти круглий деко.

Змащуємо дно рослинним маслом і по черзі кладемо по ложці світлого і темного тесту в центр підготовленої посуду. Обов’язково різний тісто має викладатися один на одного, завжди в центр! Воно буде поступово розпливатися і створиться ефект мармуру.

Випікати пиріг потрібно приблизно 40 хвилин при температурі 250 градусів. Ви, напевно, звернули увагу, що при додаванні нового інгредієнта тісто потрібно перемішувати. Не нехтуйте цим правилом. Це потрібно для того, щоб тісто було ніжним і легким. За смаком воно буде чимось нагадувати.

Коли буде готовий, розріжте його гарячим. Справа в тому, що якщо цього не зробити, то пиріг може осісти. Я впевнена, що запропонований мною пиріг не залишить байдужими ні вас, ні ваших близьких. Я люблю його готувати, коли приходять гості, адже приготування не займає багато часу і сил. А вид пирога завжди піднімає настрій мені і моїм гостям.

Спробуйте і ви, сподіваюся, що й вам він сподобається. Приємного апетиту!.

Як приготувати зебру?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!