Як приготувати рогалики?

Як приготувати рогалики?

Рогалики. Рогалики випічка з начинкою у формі півмісяця. Саме через форми ця булка і отримала свою назву своїм вигином нагадує роги. Начинка в рогаликах може бути найрізноманітнішою: кориця, родзинки, варення, згущене молоко, сир, горіхи, повидло, мармелад і т. д. Тісто теж може бути будь-яким: дріжджове, пісочне, сирне, листкове. Рогалики бувають різних форм і розмірів, але чим вони менше, тим смачніше.

У домашніх умовах рогалики, як правило, роблять у формі, дуже схожою на круасани. Для цього тісто розкачують у коло, а потім ножем нарізають на витягнуті трикутники.

На широкий край кладеться начинка, а потім трикутник закручують рулетиком від широкого краю до вузького. Вийшла трубочку можна трохи загнути, надати форму півмісяця. З повидла перевагу потрібно віддавати густому джему або варення, бажано брати яблучне або абрикосове повидло. Під дією високої температури повидло стає рідким.

Це потрібно враховувати при закріпленні країв рогалики. В іншому випадку повидло витече на деко і підгорить. Сир можна використовувати в якості начинки, а можна додавати прямо в тісто. Якщо для начинки обраний мармелад або фрукти, то найкраще піч рогалики на дріжджовому тісті. Вони виходять легкі і пишні.

Випікати рогалики слід на деку, застеленому пергаментним папером. Духовку потрібно нагріти до 180 С і тільки після цього поміщати туди булочки. Випікають рогалики приблизно 20-30 хвилин. Про готовність свідчить рівний золотавий колір випічки.

Не рекомендують відразу після приготування знімати рогалики з дека. Потрібно дати їм трохи охолонути. Приготувати рогалики вдома не складе ніяких труднощів.

Рецептів дуже багато.

Як приготувати рогалики?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!