Як приготувати курку з грибами?

Як приготувати курку з грибами?

Курка і гриби одне з найбільш вдалих, простих і при цьому нескінченно смачних поєднань продуктів. Мало хто не любить гриби, а курка найпопулярніший в нашій країні вид м’яса. Варіантів приготування курки з грибами існує багато, ми розповімо про найкращих з них. М’ясо курки не тільки смачне, але і корисне завдяки своїй легкості, воно добре засвоюється. Курку можна запекти цілком, обробити на частини або розрізати на шматочки.

При всіх цих варіантах курку можна доповнити будь-якими грибами. У французькій кухні поєднання білого м’яса курки з шампіньйонами і білим соусом вважається одним з найкращих. Щоб приготувати таку страву потрібно взяти 4 курячих філе без кісток, 400 г печериць, 500 мл вершків, 1 ст. л. борошна, вершкове масло, часник, перець і сіль. Філе промити, обсушити, обсмажити на сковороді з розтопленим вершковим маслом по 3 хв з кожного боку, прибрати з сковороди.

Покласти в сковороду нарізану зубчик часнику, гриби нарізати тонкими пластиками і також викласти в сковороду, тушкувати до випаровування соку, потім влити вершки і всипати борошно, поперчити, посолити, прокип’ятити все 5 хв. Викласти філе курки на деко, влити соус з грибами і запекти 30 хв у розігрітій до 200 градусів духовці.

Подавати таку курку з грибами можна як гарячою, так і холодною. Ще один прекрасний варіант приготування курки з грибами: взяти тушку курчати, нарізати шматочками, в глибокій сковороді на олії обсмажити 2 зубчики часнику тертих з одного головкою ріпчастої цибулі, нашатковану соломкою, додати курку (попередньо поперчити і посолити шматочки), на слабкому вогні обсмажити .

Взяти печериці та тонкою соломкою їх нарізати, окремо згасити і додати до курки разом з нарізаним помідором. Влити 100 мл сухого білого вина (його можна замінити m склянки сметани), перемішати, згасити все на слабкому вогні під кришкою 20 хв. Ну а найсмачніший варіант приготування курки з грибами — жульєн.

Візьміть по 300 г курячого філе і печериць, по 100 г сиру і ріпчастої цибулі, 200 мл вершків жирністю від 10 до 25% (можна взяти сметану), 1 ч. л. без гірки борошна, перець, сіль. Кількість інгредієнтів вказано на 4 порції жульена по 200 г. Куряче філе відварити в підсоленій воді (після закипання води проварити 20 хв) і остудити. Очистити, дрібно нашаткувати цибулю, на рослинному маслі обсмажити 5 хв до прозорості, нарізати дрібними довгастими шматочками гриби, додати до цибулі, згасити всі 15-20 хв до випаровування рідини, також як гриби нарізати філе, на крупній тертці потерти сир. Гриби з цибулею поперчити і посолити, додати курку, перемішати, посипати все борошном і перемішати ще раз, потім влити вершки, або сметану, на слабкому вогні згасити до загустіння вершків близько 5 хв.

Далі всю суміш розкласти по кокотніцам, посипати зверху сиром, запекти 20 хв у розігрітій до 180 градусів духовці.

Як приготувати курку з грибами?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!