Як пити самбуку?

Як пити самбуку?

Кожен знавець алкогольних напоїв повинен добре знати, як правильно пити самбуку вдома або в барі. Існує кілька різних способів вживання цього спиртного, ми розглянемо кожен з них. Згодом ви зможете вибрати саме той метод, який вам найбільше сподобався.

Ці знання згодом можна буде передати своїм друзям. Отже, правильні методи пити самбуку наступні: 1. Італійський спосіб (з мухами). У цьому випадку в якості мух використовуються три кавових зерна, що символізують здоров’я, багатство і щастя. Нам знадобляться: самбука, два келихи, кавові зерна, трубочки для коктейлю, паперові серветки і сірники (запальничка).

У перший з склянок кидають три кавових зерна і наливають 50-70 мл самбуки. Далі в центрі паперової серветки роблять отвір і вставляють у нього коктейльну трубочку коротким кінцем, як показано на малюнку.

Щоб не забруднити стіл, рекомендується поставити цю конструкцію на невелике блюдце. Тепер переходимо до найцікавішого підпалювання самбуки. Це робиться за допомогою сірників або запальнички, завдяки високій, лікер запалюється дуже легко.

Самбука повинна горіти синім полум’ям протягом 3-5 секунд. Далі напій переливають у другій склянку, а першим накривають його.

Коли самбука згасне, в першій склянці зберуться пари, які ми будемо вдихати через трубочку. Тому перший стакан дуже акуратно переносять на серветку. Послідовність вживання наступна: спочатку випивають самбуку з келиха, а зерна кави затримують у роті, потім через трубочку роблять кілька глибоких вдихів парів і розжовують кави.

При бажанні процедуру можна повторювати кілька разів. 2. Дві склянки.

Цей спосіб правильно пити самбуку можна подивитися на відео. Як бачите, він мало чим відрізняється від італійського методу, тут не використовується кава і перед тим, як підпалити самбуку, сам стакан трохи нагрівають запальничкою. У домашніх умовах повторити всі дії можна без особливих зусиль.

3. Пити самбуку в чистому вигляді. Хоча цей італійський лікер дуже солодкий, але багатьом подобатися вживати його в чистому вигляді як діжестіва (напою, що подається в кінці трапези).

Тільки в цьому випадку перед вживанням самбуку треба добре охолодити, інакше її нудотність зіпсує весь смак. Якщо ви хочете подати самбуку на десерт, тоді пляшку варто поставити на 20-30 хвилин морозильну камеру. 4. Палаюча стопка. Цей спосіб пити самбуку дуже подобається багатьом нашим співвітчизникам, оскільки вимагає мінімум рухів тіла і чимось нагадує процес розпивання горілки.

Самбуку просто підпалюють в стосі і дають їй горіти 5-8 секунд. Далі лікер гасять одним сильним видихом і випивають поки він ще гарячий. 5. Розбавлена самбука.

У літню пору року в якості освіжаючого напою можна пити самбуку, розбавлену холодною мінеральною водою. Конкретних пропорцій змішування ні, ніж менш міцний напій ви хочете отримати, тим більше мінеральної води слід додавати. Розбавлена самбука буде мати легкий анісовий смак. Коли почнете додавати воду, лікер помутніє, але цього не треба боятися, просто в ньому міститься багато ефірних масел, які погано розчиняються.

6. Самбука з молоком. Знавці кажуть, що можна запивати самбуку свіжим холодним молоком. Раджу спробувати, можливо, цей варіант сподобається і вам.

Тепер ви добре знаєте, як правильно пити самбуку в домашніх умовах. Наостанок хочу дати ще кілька порад: перший раз вдихати пари самбуки дуже важко, але після невеликого тренування цей процес вам дуже сподобатися; завдяки своєму складу, самбука практично не викликає похмілля і перегару (в розумних кількостях), тому наступного дня ви зможете нормально працювати або вчитися.

Як пити самбуку?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!