Як консервувати кукурудзу?

Як консервувати кукурудзу?

У кукурудзі міститься велика кількість корисних елементів, життєво важливих для людського організму. Але що особливо примітно, при консервуванні кукурудзи ці корисні властивості зовсім не зникають! Мало того, консервована кукурудза вважається корисніше, ніж свіжа.

Люди вважають за краще є кукурудзу по-різному: хтось додає цукор, інші ж не можуть їсти її без солі. Але в кожному разі, консервована кукурудза, тим більше, якщо вона приготована в домашніх умовах, сподобається всім без винятку.

Консервувати кукурудзу почали ще з часів початку 20-го століття тоді її робили, поміщаючи на величезні банки, для флоту США. Зараз в будь-якому супермаркеті і магазині продається солодка кукурудза в банках, але цілком можна приготувати кукурудзу самостійно вдома, та й компоненти магазинної кукурудзи не завжди здаються нешкідливими для організму людини. 1. Рецепт консервування зернами. Вам потрібно: 1 літр води, 700 грам кукурудзяних зерен, столова ложка кухонної солі і грам 15 цукру. Спочатку потрібно відокремити зерна від качанів, після чого на 3-4 хвилини опустити їх в друшляку в киплячу воду, в яку попередньо додати цукор і сіль.

Також заздалегідь простерилизуйте банки, а потім вже заповніть їх зернами, заливши розчином. Останній етап стерилізація. Накрийте банки кришками і простерилизуйте протягом 3 годин.

2. Консервування качанів кукурудзи. Існує, як мінімум, 2 варіанти консервування кукурудзяних качанів. Для першого, більш простого способу, потрібно літр води, качани (дрібні і молоді) солодких сортів кукурудзи і столова ложка солі. Початки слід очистити від мітелок і листя, відварити, потім охолодити і розмістити по банках. У воду додати сіль і довести до кипіння, після чого залити водою кукурудзу.

Накрити кришкою банку і стерилізувати приблизно 1 годину. Якщо зерна погано відділяються від качанів, киньте качани в киплячу воду буквально на пару хвилин, а потім охолодіть в холодній проточній воді. Другий рецепт консервування кукурудзи включає в себе використання оцту. Інгредієнти наступні: 10 літрів води, 600 грам качанів на одну літрову банку, лавровий лист 30 грам, сіль 150-175 г і оцет 9% — 1 ст. ложка на 1 банку.

Так само, як і в першому варіанті, промити і проварити кукурудзяні качани (приблизно 20 хвилин). Водночас приготувати маринад з солі та води (150 грам солі на літр води). Зварені качани охолоджуємо в холодній воді. У банки додаємо оцет, а також лавровий лист і прянощі. Зверху кладемо сторч качани і потім потрібно залити це все гарячим розчином (маринадом).

Стерилізувати протягом 10 хвилин (якщо банки літрові). Остання стадія: закочування банок. Зберігати консервовану кукурудзу слід в прохолодному місці. Візьміть на замітку: відомо, що при першій стерилізації знищуються мікроби і цвіль.

Однак після цього є все ж ризик, що почнуть рости спорові мікроорганізми, тому кукурудзу бажано стерилізувати кілька разів, щоб знищити всі істотні мікроби.

Як консервувати кукурудзу?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!