Як готувати солянку?
|
Суп солянка це дуже смачне і незвичайне в приготуванні перших блюдо. Багато сучасні господині порівнюють її з піцою.
Адже і туди, і туди можна додати різноманітні продукти і кожен раз смак буде незрівнянно гарний. У кулінарному світі Вироблять три основних види солянки: рибна, м’ясна і грибна. Вони відомі ще з часів Стародавньої Русі.
У наш час цей густий ароматний суп придбав ще більше шанувальників. Як приготувати суп солянку? З’явилися рецепти на сучасний мотив, з новими інгредієнтами. Уявімо рецепти всіх варіантів. Секрет приготування смачної і насиченою рибної солянки досить жирна риба.
До того ж, бажано, щоб у ній було поменше кісток, але не брати філе. Розглянемо рецепт приготування рибної солянки.
Як приготувати смачну солянку з риби? Для приготування знадобиться:
100 150 г солоних, маринованих або свіжих грибів; 2 ст. ложки томатної пасти або 2 3 стиглих помідора; 1 ч. ложка дрібно посіченою зелені;
3 ст. ложки вершкового масла; 4 ч. ложки сметани; 0, 5 невеликого лимона, сіль, перець. Як приготувати суп солянку з риби. 1. Приготувати рибний бульйон, процідити його.
2. Цибулю нарізати соломкою і пасерувати в олії. До нього ж додати томатну пасту або помідори, шматочки сирого рибного філе, тонкі скибочки огірків і грибів. 3. Пасеровані продукти додати в рибний бульйон, посолити, поперчити і варити на слабкому вогні близько 15 20 хвилин.
4. При подачі на стіл в сервірувальні тарілки додають зелень, часточки лимона без шкірки і сметану. Як приготувати суп солянку м’ясну? Головна умова приготування м’ясної солянки кількість м’яса має дорівнювати 1/3 бульйону. Чим різноманітнішою м’ясне асорті, тим смачніше і наваристий вийде суп. На 2, 5 л води приблизно знадобиться:
250 мл томатного соку або 1, 5 ст. ложки томатної пасти; на вибір оливки, каперси, маслини; сметана; 1 лавровий лист, сіль, перець.
1. М’ясо вимити, покласти в каструлю з водою, додати туди дрібно порізану цибулину і моркву. Довести до кипіння. Зняти піну і варити на слабкому вогні 1 1, 5 години до готовності м’яса. 2. Готове м’ясо витягти з бульйону.
Вийняти цибулю і моркву. 4. На сковороді спасерувати другу цибулину, додати до неї томатну пасту і дрібно нарізані кубиками огірки. Вилити вийшла заправку в бульйон. Довести до кипіння. 3. Нарізані невеликими шматочками м’ясо і ковбасу так само додати в бульйон, варити 3 5 хвилин.
Посолити, поперчити. Покласти лавровий лист. 4. Готовою солянці дати настоятися течении10 хвилин. 5. У сервірувальний посуд додавати зелень, часточки лимона без шкірки, кружечки оливок, маслин або каперсів, сметану. сметана на смак.
1. Гриби вимити, покласти в каструлю з водою і варити на середньому вогні до готовності. 2. Після вийняти їх, остудити, нарізати тонкими скибочками, або пластинками, і скласти у вже проціджений бульйон. 2. Подрібнити квашену капусту, солоні гриби, корінь петрушки. Морквину нарізати невеликими кубиками.
Додати всі овочі в закипаючий бульйон. 3. Варити суп близько 30 40 хвилин на слабкому вогні. Перед закінченням додати масло, сіль, перець, зелень. Дати покипіти 3 лютого хвилини. Зняти з вогню.
Заправити сметаною (можна майонезом). Ось і все приготування солянки з грибами! 2 ст. ложки томатної пасти; сметана або майонез. 1. Суповий набір вимити, залити холодною водою і варити близько 2:00 до готовності.
2. Обсмажити дрібно нарізані солоні гриби. 3. Обсмажити дрібно нарізану цибулю, солоні огірки, додати томатну пасту. Далі змішати з грибами. 4. Нарізати дрібними кубиками обидва види ковбаси. 5. Вийняти кістки з бульйону, додати в нього овочеву заправку.
Варити 20 хвилин. 6. Додати ковбасу, дрібно нарізаний часник, сіль, перець, лавровий лист, курячий кубик. 7. При подачі на стіл в тарілку додавати ложку сметани або майонезу.
Ось ми і розібралися з тим, як приготувати суп солянку!.